RIEDL a patikarobot

Félautomata tárolórendszer LTL

A RIEDL patikarobot innovatív, több elem fogására alkalmas, rendkívül gyors és hatékony félautomata betöltőrendszerrel láttuk el. Ez egy szállítószalagból áll, amelynek a része egy integrált 1D/2D vonalkódolvasó, amellyel beolvashatók a tárolandó csomagok vonalkódjai. A vonalkódolvasó egyszerre számos 1D/2D vonalkód beolvasására képes, így nemcsak a termékkód beolvasását teszi lehetővé.

akar többet tudni? klikk ide

Teljesen automatizált betöltőrendszer (AIS II)

A teljesen automatizált betöltőrendszer az alábbi elemekből áll:

  • tárolópuffer (400 doboz / folyóméter tárolását teszi lehetővé a futószalagon)
  • dobozszeparátor és irányítóelem, hogy a termékek az automatizált tárolórendszerbe kerüljenek
  • 3D lézeres mérőrendszer
  • humanoid fogókar
  • optikai olvasó
akar többet tudni? klikk ide

GYÓGYSZERAUTOMATA (opcionális)

A hagyományos adagolási módok mellett a GYÓGYSZERAUTOMATA opciónak köszönhetően a RIEDL patikarobot lehetővé teszi az automatizált raktárban lévő gyógyszerek folyamatos, 24 órás értékesítését és/vagy automatikus expediálását (amennyiben a hatályos törvények ezt engedik).

akar többet tudni? klikk ide

Rendelkezésre álló kapacitás

A rendszer kapacitását pontosan kiszámolni csak a gyógyszerek mozgását egy megfelelő hosszúságú és statisztikailag szignifikáns időszakban vizsgálva lehet (pl. egy év).
Például, egy 6,7 méter hosszú és 3,5 méter magas rendszerben körülbelül 20800 darab, az alábbi méretekkel rendelkező doboz tárolható: 110 x 60 x 37 mm.

akar többet tudni? klikk ide

Kiadónyílások (általános kiadónyílás)

A RIEDL patikarobot különböző kiadópontokhoz juttatja a termékeket, miután a rendszer közvetlen kérést kap az automatizált raktár felhasználói interfészén keresztül (általában olyan műveletek során mint a lejárati dátumok ellenőrzése vagy a fel nem használt termékek visszaküldése a beszállítónak) vagy egy expediálás kérés követően, amely a RIEDL patikarobot rendszerével integrált gyógyszertár irányítási szoftvertől érkezik.
A termékek manuálisan is kivételezhetők a raktárból.

  • a rendszer bármely oldalán elhelyezett közvetlen kiadónyílás segítségével a gyógyszerek a tára közelébe juttathatók
  • Az általános expediálás közvetlenül a tárához juttatja a kért gyógyszereket.

Spirál kiadónyílás

  • futószalagok és spirális csúszdák segítségével a berendezéstől távolra is eljuttathatók a gyógyszerek
  • a spirális csúszdák segítségével lentebb lévő szintekre is eljuttathatók a gyógyszerek
  • liftek segítségével fentebb lévő szintekre is eljuttathatók a gyógyszerek.

Kosaras kiadónyílás

A kosarak töltése egy vagy több standard kiadóponton keresztül történhet (4 vagy több fogókarral ellátott rendszerek esetén ajánlott az alább ismertetett RIEDL Shuttle rendszer használata).

RIEDL OCR-rendszer

A GPI S.p.A. folyamatosan fejleszti kívánja termékeit: ebben a szellemben alakították ki azt az innovatív rendszert, amely az OCR (optikai karakterfelismerés) technológia segítségével beolvassa és felismeri a termékek tételszámát és lejárati dátumát.

akar többet tudni? klikk ide

További fogókarok és a RIEDL Shuttle rendszer

Ha növelni kell a gyógyszertár teljesítményét 1, a RIEDL patikarobot 2 vagy több fogókarral is ellátható, a rendszer méretétől függetlenül.
Valamennyi fogókar elsősorban a raktár egy adott részében dolgozik, és csak szükség esetén küldi a rendszer a raktár egyéb részeibe (például, amikor a szokásostól eltérő területen folyik a kiadagolás, vagy ha egy másik fogókar nem működik.

akar többet tudni? klikk ide

A technikai adatok táblázatát innen töltheti le.