RIEDL phasys a patikarobot

A termék teljesen moduláris, könnyen átméretezhető, és minden alkatrésze nagy mennyiségben elérhető. Ezek mind az előfeltételei egy raktározó rendszer kiépítésének.

„A gyors sebesség ugyanannyira fontos, mint egy megbízható gép.” Ez a szemlélet vezette a gép megalkotóját, amikor elkezdett gondolkodni a raktározó rendszer megalkotásán. A fő tényező egy biztos fogó kar, amely egyszerre több dobozt képes kezelni, plusz egy húzóláncok nélkül működő tengelyrendszer. Ezek együttese adja azt a gyorsaságot, amely ehhez a nagy sebességgel és mozgékonysággal működő raktározó rendszerhez szükséges. A kapacitás, a hosszúságban rejlik. Az, hogy mennyi robot dolgozik benne, az az ügyfél által megadott igény felmérése után határozható meg. A rendszer teljesen moduláris felépítésű, így a későbbiekben felmerülő bővítés lehetőségét is magában hordozza. Egy váratlan meghibásodás esetén egy robot egység 10 percen belül teljesen kicserélhető.
A rendszer egy külső szállító szalaggal rendelkezik, amely begyűjti az előre komissiózott rendeléseket, elraktározza, a gép elkülönített részében elszállítja, ahol azokat külön csomagokba betölti. Ha egy szállítószalag meghibásodik, a rendszer karanténba helyezi a hibás egységet, majd megkerüli annak használatát. Az alkatrészeket úgy tervezték, hogy a hét minden napján, naponta akár 24 órán keresztül képes legyen zökkenőmentesen működni.
Ha nincs elrendelés, akkor a robotok egy úgynevezett újra rendezés módba kapcsolnak, mivel a rendszer tudja, hogy a raktározás hatékonysága a be- és kirakodás megfelelő egyensúlyából áll. Létezik egy fénynyaláb által vezérelt fél automata kézi feltöltési mód is, de a legérdekesebb, az az automata feltöltés mód. Ilyenkor a dobozokat felhelyezzük a futószalagra, majd egy manipulátor beazonosítja és bevételezi azokat a rendszerbe.
A termék teljesen moduláris, az adott gépet bármikor kibővítheti. Minden alkatrésze nagy mennyiségben elérhető. Ezek mind az előfeltételei egy raktározó rendszer kiépítésének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük