RIEDL OCR rendszer

A GPI S.p.A. folyamatosan fejleszti kívánja termékeit: ebben a szellemben alakították ki azt az innovatív rendszert, amely az OCR (optikai karakterfelismerés) technológia segítségével beolvassa és felismeri a termékek tételszámát és lejárati dátumát.
Ez az eszköz a félautomata tárolórendszer LTL opcionális eleme (alapértelmezésképpen valamennyi RIEDL Phasys automata raktárhoz jár), ezért ezt az előnyt nem csak a teljesen automatizált tárolórendszer biztosítja.

A rendszer az alábbi hardver- és szoftverelemekből áll:

  • „Global Shutter” fotószenzorral ellátott nagyfelbontású ipari kamera, amelynek jellemzője a nagysebességű képkészítés, valamint az, hogy a mozgó tárgyakról készített felvételek sem deformálódnak el (pl. ha a dobozt elhúzzák az olvasófelület felett);
  • többirányú LED világítórendszer, amely növeli a készített képek kontrasztosságát és segíti az OCR-es szövegfelismerést;
  • nagyteljesítményű processzor (legújabb generációs Intel® Core™ i7 processzor, SSD-tárhely, dedikált nagyteljesítményű videókártya, Giga Ethernet kapcsolat a képekhez), amely lehetővé teszi a tételszám és a lejárati dátum kevesebb mint egy másodperc alatt történő beolvasását;
  • az OCR-képfelismerés és a vonatkozó használati licencek könyvtárainak integrációja;
  • a RIEDL Phasys ügyfeleinek kifejlesztett alkalmazás frissítése az új beolvasórendszer használatához szükséges funkciókkal.

Az ajánlott rendszer megbízhatósági indexe a lejárati dátumok beolvasásában és felismerésében megközelíti a 100%-ot, miközben a fennmaradó esetekben lehetőséget biztosít valós idejű, manuális beavatkozásra is.

Hogyan működik?

A gyógyszercsomagok tárolása a tételszám és a lejárati dátum automatikus felismerésével nagyon egyszerű és gyors folyamat: a lejárati dátum hozzárendelése nélkül a folyamat csupán kevesebb mint egy másodperccel tart rövidebb ideig. A manuális dátumhozzáadással összehasonlítva ez a folyamat gyorsabb, biztonságosabb, és teljesebb (a lejárat dátuma mellett a gyártási tételszámot is beolvassa a rendszer).

A rendszer használatához szükséges instrukciók:
1 Amikor a csomagot először áthúzza a beolvasóegység felett, a rendszer felismeri a terméket (a vonalkód segítségével) és, ha elérhető, azonosítja a nyomon követhetőségi kódot.
2 A csomagot az olvasófelületre helyezve lehetővé a kezelő teszi, hogy az egység (a világítórendszer segítségével) deformáció nélküli, nagy felbontású képet készítsen. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer feldolgozza és kinyerje a tételre és a lejárati dátumra vonatkozó információkat a 100%-ot megközelítő pontossággal*.
3 A futószalag tárolófelületén rendszer megmutatja hová kell helyezni a tárolandó termékeket.

* ha a beolvasás nem lehetséges vagy az eredmény nem egyértelmű, azonnal megjelenik a manuális beviteli képernyő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük